Frukostwebbinarium – så kan vi nå ökad cirkularitet

5 juni 2024 | 08:30 - 09:30
Plats: online

Hur kan några av Sveriges viktigaste sektorer bli mer cirkulära? RE:Source och Cradlenet bjuder in till ett webbinarium som sammanfattar några av de viktigaste vägarna framåt för ökad cirkularitet inom livsmedel, mobilitet, bygg och utvinning av mineraler och metaller.

RE:Source har med hjälp av Cradlenet, Circle Economy och Deloitte samlat några av de sektorer som har störst potential att öka den nationella cirkulariteten i fyra rundabordssamtal. Ledande representanter från branscherna bjöds in för att identifiera innovationsinsater som ger ökad resurseffektivitet – och minskad resursförbrukning.

I samtalen identifierades behov inom sex prioriterade områden för innovation.

Onsdag 5 juni klockan 8.30 – 9.30 är du välkommen att ta del av ett frukostwebbinarium som presenterar slutsatserna i varje dialogträff och ger en överblick över de olika sektorernas både gemensamma och unika utmaningar. 

Vi får en introduktion till projektet som helhet, och fördjupningar i varje sektor.Introduktion: Sofia Sundström, projektledare Cirkulära dialogträffar, Cradlenet

Bygg och fastighet: Anna-Maria Blixt, Projektledare för Sustainable Cities, IVL, 

Mobilitet: Peter Algurén, hållbarhetsansvarig på Ziklo bank och expert på mobilitet och cirkulära affärsmodeller

Livsmedel: Louise König, Senior Advisor, The New Division.

Mineraler och metaller: Ulla Sandborgh, specialist inom hållbar energi och infrastrukturlösningar samt tidigare VD för Jokkmokk Iron Mines. 

Därefter finns tid för frågor, diskussion och reflektion.

Varmt välkommen! 

Vill du ha RE:Source nyhetsbrev?

Prenumerera här