16 januari 2020

Nu testas cirkulär upphandling

RE:Source startar nu ett projekt där cirkulär upphandling ska testas under verkliga förhållanden. Vi söker därför upphandlande organisationer som vill delta i projektet. Cirkulär upphandling har testats under flera år i bland annat Nederländerna och Belgien och nu vill vi se hur detta skulle fungera i Sverige.

– Där har man många års erfarenhet av cirkulär upphandling och man har utvecklat och utvärderat arbetssätt och verktyg för att stödja detta. För att ta till vara den erfarenheten och undvika att uppfinna hjulet igen, vill vi testa deras metoder och verktyg och se vad som passar i svenska upphandlingar, säger Johan Felix, innovationsledare för RE:Source.

Projektet förväntas starta i april och deltagande organisationer åtar sig att under 2020-21 genomföra varsin cirkulär upphandling med stöd av RE:Source.

Läs mer om projektet

Anmäl dig här

Vill du ha RE:Source nyhetsbrev?

Prenumerera här