21 november 2016

I dag öppnar RE:Sources nya utlysning

Nu har den andra stora utlysningen inom RE:Source öppnat. Den riktar in sig på framtidens utmaningar inom resurs- och avfallshanteringen. Sista ansökningsdag är den 8 februari 2017.

I denna utlysning välkomnas förslag till projekt som vill utveckla och demonstrera innovationsbaserade lösningar med stor potential att bidra till cirkulär ekonomi och en hållbar resurs- och avfallshantering i samhälle och industri.

Lösningarna ska kunna möjliggöra ett effektivt materialutnyttjande i produkter under deras livscykler och/eller en hållbar återvinning av material eller energi ur avfall och restprodukter.

45 miljoner kronor i budget

Denna utlysning har en budget på totalt 45 miljoner kronor och erbjuder möjlighet till finansiering av förprojekt, innovationsprojekt och demonstrationsprojekt.

Utlysningen efterlyser särskilt projekt som syftar till att möta framtidens utmaningar och har potential att bidra till banbrytande förändringar inom området resurs- och avfallshantering. Även projekt som involverar samverkan över branschgränser efterfrågas.

Mer information

Alla detaljer om RE:Sources nya utlysning hittar du via sidan Utlysningar.

Vill du ha RE:Source nyhetsbrev?

Prenumerera här