18 december 2020

Klas Cullbrand ny innovationsledare för RE:Source

Vid årsskiftet börjar Klas Cullbrand, Chalmers Industriteknik, som innovationsledare för RE:Source. Han efterträder Johan Felix som varit med sedan starten av programmet.

– Jag hoppas kunna bidra med ett starkt driv och idéer som utmanar bilden av hur innovationsarbete med hjälp av offentlig finansiering ska se ut och gå till. Jag hoppas ödmjukt att jag kan bidra till att RE:Source skapar ännu mer konkret nytta i form av hållbar förändring i dagliga arbetssätt, affärsmodeller, kunderbjudanden, logistikupplägg osv, säger Klas.

Sedan 2013 arbetar han på Chalmers Industriteknik där han leder en grupp som jobbar med omställningen till cirkulär ekonomi.

– Jag brinner för att skapa ekonomiskt hållbara lösningar på samhällets sociala och miljömässiga utmaningar och det är viktigt för mig att känna att jag är med och påverkar samhället i en positiv riktning. Det har jag den stora förmånen att få jobba med dagligen genom alla de spännande och konkreta projekt som jag och min grupp driver och deltar i.

Engagemang i industrin

Programchef Elin Larsson är mycket nöjd med att Klas Cullbrand tackat ja till rollen som innovationsledare.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Klas och ser att han med sin djupa kunskap om hållbart materialnyttjande, konkreta engagemang i industrin och vilja att göra forskning och innovation mer tillgänglig kan driva arbetet inom RE:Source vidare.

– Jag vill också passa på att tacka Johan Felix för det gedigna arbete han gjort inom programmet. Han har bidragit med mycket kunskap och skapat ett nätverk, som gjort att RE:Source utvecklats och nu kan visa upp fina resultat inom området.

RE:Source är en plattform

Klas Cullbrand ser att RE:Source har en oerhört viktig roll, dels i att möjliggöra projektsatsningar, men också som en plattform för att få till nya möten mellan människor. Om fem år tror han att RE:Source bidragit med mycket i den cirkulära omställningen.

– Jag hoppas att vi lyckats få fler av Sveriges absolut vassaste talanger till att jobba med att få fart på den cirkulära omställningen, oavsett om det handlar om nyexaminerade studenter, galna entreprenörer eller drivna förändringsledare inom våra allra största företag och offentliga verksamheter. Jag vill att alla, ung som medelålders som gammal, ska tycka att hållbarhetsrelaterat arbete är kul, snyggt, häftigt, spännande, kittlande, intressant och en fantastisk karriärväg. Tänk vilken fantastisk fart vi skulle få på omställningen mot en mer hållbar värld om alla talanger bara ville jobba med saker som på riktigt förändrar världen till det bättre!

Vill du ha RE:Source nyhetsbrev?

Prenumerera här