14 augusti 2020

Webinarium: Hur kan AI bidra till en mer cirkulär ekonomi?

Den 27 augusti kl 13-14 bjuder RE:Source in till ett kostnadsfritt webinarium på temat AI som möjliggörare för Cirkulär ekonomi. Anmälan är öppen fram till den 27 augusti och du registrerar dig här.

Programmet för webinariet innehåller flera intressanta talare som ger exempel på hur företag och organisationer kan ta hjälp av AI i arbetet med att bli mer cirkulära:

Johan Felix, Innovationsledare för RE:Source berättar kort om vad RE:Source gör och tipsar om möjliga vägar till finansiering för företag och organisationer som  vill starta sin AI-resa.

Bengt Eliasson Publicis Sapient, och Klas Cullbrand, Chalmers industriteknik, presenterar en Vinnova-finansierad rapport där de kartlagt möjligheter och hinder för att ta hjälp av AI i omställningen mot en mer cirkulär ekonomi.

Ebba Josefson Lindqvist, Project Manager Data Factory, AI Innovation of Sweden, presenterar verksamheten och berättar om hur AI Innovation of Sweden arbetar med uppbyggnaden av Data Factory och hur data och datafabriker kan vara ett verktyg för utvecklandet av AI för cirkulära lösningar.

Peter Hietala, Easycom, berättar om hur AI kan bidra till bättre resurseffektivitet och materialhushållning samtidigt som företagens kostnader kan minska. Exemplen fokuserar på utmaningar och lösningar för att hantera och minska returer inom mode- och inredningsbranschens e-butiker.

Fredrik Benson, ansvarig för verksamhetsutveckling på Elkretsen, berättar om företaget och vilka behov han ser när det gäller AI kopplat till verksamheten.

Bengt Eliasson och Klas Cullbrand sammanfattar och öppnar för frågor och slutdiskussion. Frågestunden fortsätter så länge det finns frågor.

 

Välkomna!

 

Vill du ha RE:Source nyhetsbrev?

Prenumerera här