13 juni 2018

Nu har vår kompetenspool öppnat

RE:Source Kompetens är en databas där vem som helst kan lägga upp en profil och berätta om sina kompetenser inom RE:Sources innovationsområde. Genom att tagga sina relevanta kunskaper och erfarenheter gör man sig själv synlig vid matchande sökningar i databasen. Det går också att ladda upp sitt cv eller länka sin profil till LinkedIn för att lämna ett mer detaljerat underlag.

− Det är svårt att hitta ledig kompetens idag. Genom RE:Source Kompetens hoppas vi att basen för rekrytering ska bli bredare och att det kan bidra till att förnya området, säger Evalena Blomqvist, programchef för RE:Source.

När ett specifikt projekt inom RE:Source söker kompetens annonseras det i databasen. Den som är intresserad av ett uppdrag kan då skicka in en ansökan via ett formulär på sidan. ­Även om man lagt in sin profil i databasen måste man alltså aktivt söka till varje projekt.

− När programstyrelsen sedan beslutat vem som får ett uppdrag kommer det att publiceras på RE:Source Kompetens. Vi vill vara transparenta, det är ytterligare en av anledningarna till att vi gör det här, säger Evalena Blomqvist.

RE:Source Kompetens ska inte bara vara ett verktyg för en breddad och öppen rekrytering inom programmet. Förhoppningen är att även utomstående aktörer ska använda databasen för att hitta rätt kompetenser och få tillgång till ett utökat nätverk.

− Man får möjlighet att träffa någon som kanske ser andra sidan av myntet, säger Evalena Blomqvist.

Redan nu söker RE:Source-projektet Hållbara cirkulära material kompetens inom två specifika områden:

Här kan lägga upp din egen profil och läsa mer om RE:Source Kompetens.

Vill du ha RE:Source nyhetsbrev?

Prenumerera här