4 februari 2016

Myndigheterna kraftsamlar kring globala utmaningar

Nu är det klart. RE:Source får drygt 150 miljoner kronor till sina första tre verksamhetsår.

Vinnova, Energimyndigheten och Formas har fattat beslut om att avsätta 154,5 miljoner kronor till innovationsprogrammet som är en unik satsning.

RE:Source ska fram till 2030 göra Sverige världsledande på att minimera och nyttiggöra avfall genom att  utveckla teknik, produkter och tjänster, öka kunskapen hos beslutsfattare och medborgare, samt forska och lära nytt för ett mer hållbart samhälle

– Jag är stolt över att presentera RE:Source, där vi tre myndigheter samlar våra krafter kring några av våra viktigaste globala utmaningar – att minimera och nyttiggöra avfall, säger Erik Brandsma, generaldirektör på Energimyndigheten.

Under 2016 har RE:Source 40,5 miljoner kronor att fördela till forsknings- och innovationsprojekt och inom en vecka kommer den första utlysningen att öppna. Där kan företag, forskare och andra samhällsaktörer ansöka om pengar för att utveckla både tekniska och affärsmässiga innovationer som bidrar till en mer hållbar resurs- och avfallshantering.

– Det är dags att tänka nytt – RE:Think the future, säger Evalena Blomqvist från SP som är programchef för RE:Source.

LÄS MER OM UTLYSNINGEN

Vill du ha RE:Source nyhetsbrev?

Prenumerera här