Vi söker en kommunikativ och strategisk programchef med god ledarskapserfarenhet för att leda innovationsprogrammet mot vårt mål: Materialanvändning inom planetens gränser genom innovation och konkurrenskraft.

Programchef Elin Larsson, som lett programmet sedan 2020, går vidare mot nya utmaningar.

– Jag hade planerat att fortsätta jobba med RE:Source men fick ett erbjudande från WWF som jag inte kunde tacka nej till. Att vara programchef för RE:Source är ett otroligt roligt jobb med möjlighet att driva, utveckla och stötta Sveriges omställning till materialanvändning inom planetens gränser.

Om rollen
Programchefen ansvarar för att leda innovationsprogrammet och programkontoret. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att driva verksamheten mot de satta målen, främst genom omvärldsanalys, strategisk analys och dialog med programmets olika aktörer och intressenter. Andra viktiga uppgifter är att hantera programadministrationen med tillhörande kontakt med finansierande myndigheter samt att planera och presentera underlag för programstyrelsen och andra aktörer och intressenter.

Om programmet

För att nå målen verkar RE:Source i hela kedjan från fakta och kunskap till demonstration och implementering. Detta görs genom följande större aktivitetsområden: strategiska projekt, internationalisering, kommunikation, utlysningar och utlysningsprojekt samt implementeringsstöd. Inom RE:Source finns ett hundratal medlemsföretag som stödjer arbetet. Omsättningen i programmet är ca 100 MSEK/år varav områdets aktörer står för 50%. Cirka 200 projekt har hittills genomförts i programmet som finansieras av Energimyndigheten, Formas och Vinnova.

Läs mer om tjänsten: https://www.ri.se/sv/jobba-hos-oss/lediga-jobb/programchef-resource

Sista ansökningsdag är 22 maj, men urval sker löpande.